Priopćenje za javnost

E-mail Ispis PDF

opcina domaljevac-samac m

DOMALJEVAC, 12.01.2015. – Na izvanrednoj sjednici Općinskog vijeća općine Domaljevac – Šamac, održanoj 10.01.2015. godine, vijećnička većina od 6 vijećnika razriješila je predsjednika i dopredsjednika Općinskog vijeća (Mario Ćošković i Alen Ćošković) kao i vršitelja dužnosti Općinskog načelnika Maria Jurkića.

 

Na istoj sjednici za novog predsjednika Općinskog vijeća izabran je Joso Marošević, a za dopredsjednika Zvonko Iljazović, dok je za vršitelja dužnosti Općinskog načelnika imenovan Mato Prgomet.

Vijećnici su usvojili i "Odluku o privremenom financiranju općine Domaljevac - Šamac za period 01.01. - 31.03.2015. godine" što će omogućiti nesmetano funkcioniranje općine do usvajanja Proračuna za 2015. godinu.

Na istoj sjednici razmatrana je i "Informacija o održanoj sjednici Upravnog vijeća Centra za socijalni rad Domaljevac" na kojoj je u stalni radni odnos, bez natječaja, primljen dopredsjednik Općinskog vijeća Alen Ćošković.

Podsjetimo: Na redovitoj sjednici Općinskog vijeća općine Domaljevac – Šamac koja je održana 23.12.2014. godine dvojici vijećnika HDZ-a BiH, kojima je Središnje izborno povjerenstvo dodijelilo mandate, nije dopušteno polaganje "Svečane izjave" i sudjelovanje u radu iste (što je svojevrsni presedan u BiH). Nakon što Dnevni red nije dobio potrebitu većinu od 6 ruku sjednica je prekinuta te nije usvojen ni Rebalans proračuna za 2014. godinu ni Odluka o privremenom financiranju općine, kao i još neke odluke koje su bile predviđene za razmatranje.

 
YOU ARE HERE: Vijesti HDZ BiH Domaljevac - Šamac Priopćenje za javnost