Mato Prgomet posjetio Osnovnu školu Braće Radića Domaljevac

E-mail Ispis PDF

osnovna skola grb

DOMALJEVAC, 20.01.2015. - Da HDZ BiH nije niti malo pogriješio kada je svoja nastojanja usmjerio na imenovanje nove osobe na dužnost vd ravnatelja Osnovne škole Braće Radića u Domaljevcu nismo dvojili ni trena. Danas smo dobili i konkretnu potvrdu svojih uvjerenja kada je kandidat za načelnika i budući Općinski načelnik Mato Prgomet posjetio vd ravnatelja osnovne škole Stjepana Piljića.

- U razgovoru s ravnateljem doznao sam da on namjerava promijeniti dosadašnju praksu podjela među djelatnicima i sukoba s roditeljima što je upravo u skladu s mojim predizbornim programom pomirenja među svim građanima Općine Domaljevac – Šamac, izjavio je Prgomet.

VD ravnatelj Piljić upoznao je budućeg načelnika sa stanjem u školi i budućim potezima koje on namjerava poduzeti kako bi se otklonile dosadašnje nelogičnosti kao npr. zatvaranje školskog parkinga za roditelje koji su djecu nakon škole čekali na magistralnoj cesti, ...

A da najozbiljnije nastoji raditi u interesu učenika, njihovih roditelja i svih zaposlenika vd ravnatelj Piljić je pokazao kada je iznio podatke o donaciji koja će biti uručena ovoj ustanovi 27.01.2015. godine. Riječ je o 700 knjiga koje će škola dobiti od Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i Švedske agencije za međunarodni razvoj i suradnju (Sida) koje pružaju podršku održivom ekonomskom rastu i zapošljavanju u Bosni i Hercegovini, te dodao:

- Odlukom Vlade Županije Posavske u stalni radni odnos bit će primljena dva djelatnika s područja naše općine koji već duže od dvije godine primjereno rade u školi po ugovoru o djelu i koje na to imaju zakonsko pravo.

- Želim Vam puno uspjeha u budućem radu, na korist prije svega djeci, njihovim roditeljima, zaposlenicima i cijeloj lokalnoj zajednici, a općina mora osigurati uvjete da se u najkraćem roku provede natječaj kako bi škola dobila Školski odbor u punom sazivu i ravnatelja škole što nije slučaj već godinama, izjavio je budući načelnik Prgomet, te dodao: Vrijeme je za promjene!

YOU ARE HERE: Vijesti HDZ BiH Domaljevac - Šamac Mato Prgomet posjetio Osnovnu školu Braće Radića Domaljevac