Popraviti odnos prema poduzećima od javnog značaja

E-mail Ispis PDF

fitozovic prgomet

DOMALJEVAC, 20.01.2015. – Kandidat za načelnika i budući Općinski načelnik Općine Domaljevac – Šamac Mato Prgomet sa svojim suradnicima posjetio je danas JP Elektroprivredu HZ HB d.d. Mostar Poslovnicu Domaljevac, susreo se s djelatnicima ovog javnog poduzeća i rukovoditeljem A. Fitozovićem te prikupio niz informacija bitnih za funkcioniranje ovoga poduzeća od općeg značaja te se upoznao s njihovim planovima za budućnost.

Kako je na sastanku rekao gosp. Fitozović ovo poduzeće je odigralo jednu od ključnih uloga u razdoblju borbe za izgradnju graničnog prijelaza i carinskog terminala u Bos. Šamcu kroz izgradnju dalekovoda koji je osigurao stabilno napajanje ovih objekata te tako u značajnoj mjeri doprinijelo osiguranju stabilnih prihoda s terminala u proračun Općine Domaljevac – Šamac.

- Suradnja s Općinskim načelnikom Josom Leovac (i prethodnim načelnicima) bila je izvanredna. Nažalost u prethodnih 6 godina jedva da sam uspio popiti kavu s Josinim nasljednikom, unatoč tomu što je ovo poduzeće u istom razdoblju na području općine investiralo više milijuna KM, izjavio je gosp. Fitozović.

- Tijekom poplava u svibnju i lipnju prošle godine naše poduzeće je u nemogućim uvjetima, mimo svih standarda, našlo načina osigurati kvalitetnu opskrbu električnom energijom za sve potrošače, a donesena je i odluka o otpisu potrošnje električne energije za isto razdoblje ali općina treba kompletirati svoj dio obveza da bi se krenulo s realizacijom ove odluke, dodao je gosp. Fitozović.

Na sastanku je istaknuto da ovo poduzeće i u narednom razdoblju planira značajne investicije na području Općine Domaljevac – Šamac koje će osigurati još kvalitetniju opskrbu električnom energijom svih potrošača ali i urbanizirati izgled lokalne zajednice.

Kada su u pitanju odnosi Elektroprivrede i općina zanimljivo je napomenuti, iako o ovome nije bilo riječi na današnjem sastanku, da EP HZ HB d.d. Mostar plaća, po Odluci o komunalnoj naknadi Općini Orašje cca 20.000 KM mjesečno za položene elektroenergetske vodove, dok Općina Domaljevac – Šamac nikada nije odradila svoj dio posla kako bi po ovome osnovu osigurala svoj dio prihoda (iako i u Općini Domaljevac – Šamac postoji slična odluka koju je usvojilo Općinsko vijeće). Slična situacija je i kada je riječ i HT-u i njihovim vodovima!

- Ovo su samo neke od činjenica koje govore o neodgovornom ponašanju rukovodstva Općine Domaljevac – Šamac i morat ćemo se složiti s onime što u svojim izjavama stalno ponavljam: Vrijeme je za promjene, izjavio je budući Općinski načelnik Mato Prgomet.

YOU ARE HERE: Vijesti HDZ BiH Domaljevac - Šamac Popraviti odnos prema poduzećima od javnog značaja