Ministar Mato Brkić: Sanirati kritičnu točku savskoga nasipa kod Pauka u Domaljevcu

E-mail Ispis PDF

nasip pauk

DOMALJEVAC, 22.01.2015. - Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Županije Posavske Mato Brkić i dipl.ing.građ. Marijan Klaić, sektorski rukovoditelj obrane od poplava na savskom obrambenom nasipu, obišli su skupa sa dipl.ing.građ. Nedžadom Vilićem, savjetnikom direktora Agencije za vodno područje rijeke Save, jednu od kritičnih točaka savskoga nasipa na kojem je bilo procurivanja vode u prošlogodišnjim svibanjskim poplavama (lokacija u Domaljevcu kod benzinske „Pauk“).

- Cilj obilaska terena bio je sagledavanje situacije i predlaganje odgovarajućih tehničkih rješenja za sprečavanje procurivanja u slučaju ponovljenog visokog vodostaja na tom lokalitetu, a time i povećanja sigurnosti obrambenog sustava od visokog vodostaja rijeke Save, izjavio je ministar Brkić nakon obilaska terena.

Radi se, naglasio je dipl.ing.građ. Klajić, o životnim projektima za našu Županiju jer riječni nasipi protežu se gotovo cijelom dužinom tri posavske općine.

U Županiju Posavsku ovih dana najavio je dolazak i direktor Agencije za vodno područje rijeke Save Sead Delić. Tada bi javnost mogla konkretnije doznati o realizaciji ovoga projekta.

(Izvor: Vlada Županije Posavske)

YOU ARE HERE: Vijesti HDZ BiH Domaljevac - Šamac Ministar Mato Brkić: Sanirati kritičnu točku savskoga nasipa kod Pauka u Domaljevcu